Wein Salon 2007 i Hamborg:

Klimaændringerne er på vej

Wein Salon afholdes som altid i de flotte omgivelser i den gamle børsbygning midt i Hamborg, denne gang 24.-25. marts 2007. Wein Salon er absolut værd at besøge og det kan anbefales at tage en overnatning og bruge lidt ekstra tid i Hamborg eller tage toget frem og tilbage - for der er masser af god vin at smage på. Børsbygningen nås fra hovedbanegården til fods på ca. 20 minutter.   

 

Hovedemnet for dette års besøg ved Wein Salon i Hamborg var klimaændringerne og deres betydning for vinproduktionen i Tyskland.

Hos Kallfelz, der hører til Tysklands mest anerkendte vinproducenter, understregede man betydningen af de store temperaturforskelle mellem dag og nat ved Mosel, der var medvirkende til at nedtone betydningen af stigende temparaturer. Derudover var det en udfordring, vinproducenten skulle arbejde med i kælderen.

Repræsentanterne for Weingut Rudolf Sinss påpeger, at årgang 2003 har vist, at der er en grænse, men at det problematiske er, at man ikke bare kan høste druerne før de er modne, fordi netop modenheden og en sen høst giver vinene de nødvendige smagsstoffer. At dette så - som i årgang 2003 med masser af varme, sol og for lidt vand - kan føre til vine med høj alkohol og manglende syre er noget det fleste producenter anerkender.

Judith Rossberg fra Weingut Fritz Allendorf fortæller,at man har forpagtet vinmarker med en beliggenhed højere end normalt for at benytte sig af det varmere klima. Endvidere eksperimenterer man med nye - eller rettere - oprindelige druesorter som rød Riesling, hvor druernes mere mørke skal er medvirkende til at beskytte den mod solens stråler. Derudover er det en udfordring, at høsten typisk skal foretages inden for en kortere periode, eksempelvis var man i 2006 nødt til at høste inden for 3½ uge, mod normalt 5-6 uger. Også Dirk Cannova fra topproducenten Robert Weil understreger, at fremtidens udfordring er at tidsrammen for vinhøsten bliver mindre og mindre.

Se også: Wein Salon 2003, 2004, 2006.

Opdateret den 18. oktober 2007