Bøger om tysk vin - bestemte områder

Vinbøger, med en kort kommentar og min vurdering. Se også øvrige tyske vinbøger, vinguider samt vinbøger på dansk og engelsk samt vintidsskrifter og bøger om mad og whisky m.v. Se også biblioteket.

For at lette muligheden for bestilling, oplyses ved de fleste (tyske) titler et direkte link til amazon.de. Tip: Bestil bøger for mindst 20 Euro og få dem sendt portofrit til en tysk adresse. 

Min personlige favorit.

Opdateret den 13. november 2010.     
Snyd ikke dig selv!
Meget god & læseværdig.
God bog, kan anbefales.
Tja, ikke noget særligt.
Spild af tid - æv!
   Manfred Braunger. Elsass. DuMont, 2009, 288 sider, 14,95 € inkl. kort.

De nye udgaver af Dumonts Reise-Taschenbücher hører til de bedste rejseguider, der findes på markedet - og så til meget fornuftige tyske priser. For godt 100 kroner får man både rejseguide, fotobog og kort - alt sammen i flot og overskueligt layout. I dette tilfælde til et af danskernes foretrukne vinområder, Elsass (Alsace) i Frankrig.

Når nedenstående anmeldes bøgerne om Freiburg og Schwarzwald er det ikke tilfældigt, idet disse blot ligger få kilomter fra Elsass - på den tyske side af Rhinen.

Køb DUMONT Reise-Taschenbuch Elsass

Februar 2010

  Peter H. Untucht. Freiburg und die Regio. DuMont, 2007, 240 sider, 12 €. 

Jeg glæder mig til at gå på opdagelse i Freiburg til sommer med denne bog som guide til byens seværdigheder. Bogen indeholder som altid en lang række praktiske oplysninger, en introduktion til området og selvfølgeligt en beskrivelse af de steder, man bør besøge. Bogen er ikke kun koncentreret om byen Freiburg, men indeholder også oplysninger om den nærliggende Kaiserstuhl og byerne Colmar og Basel i hhv. Frankrig og Schweiz.

Køb DUMONT Reise-Taschenbuch Freiburg und die Regio.

Februar 2010

  Ingrid Nowel. Schwarzwald. DuMont, 2005, 120 sider, 7,95 €. 

Denne lille bog er ligeledes udgivet af DuMont i rækken direkt.

Det er mindre bøger med kortfattede informationer og særdeles velegnet til den, der ønsker det hurtige overblik. Bogen indeholder udover alfabetisk sorterede stedbeskrivelse en række introducerende kapitler om historie, mad og drikke, overnatningsmuligheder m.v. samt en række små kort. Dertil kommer turforslag samt register og et udmærket kort, der indeholder henvisning til forfatterens 12 highlights.

Køb DUMONT direkt Schwarzwald.

Februar 2010

  Gisela Atteln & Ingeborg Scholz. Mosel. DuMont, 2009, 288 sider, 14,95€. 

Så bliver det ikke bedre! Fremragende guide i nyt oplag og i forlagets nye design, det er frisk, men aldrig for poppet. Guiden indeholder ud over de sædvanlige henvisninger til seværdigheder, restauranter og hoteller også en god introduktion med bl.a. henvisninger til www, vejret, kollektiv traffik og overnatningsmuligheder m.v. Dertil kommer "Reisinfos von A bis Z" samt introktion til Moselvin, moselmusik (!), moselfisk og meget andet.

De geografiske kapitler starter altid med et nyttig overblik, der viser vej til højdepunkterne. Bagerst i bogen findes et nyttigt kort.

For knap 15 Euro får man tilmed en masse første klasses fotos og forfatternes 10 helt personlige tips til oplevelse langs Mosel.

Det er en komplet guide og at jeg ikke er enig i den rosende omtale af Cochem (besøg heller de små smukke buyyer som Beilstein eller Pünderich) ændrer ikke ved at den får topkarakter.

Køb DUMONT Reise-Taschenbuch Mosel

Juni 2009

Helmuth Bischoff. Rhein-Neckar. DuMont, 2009, 240 sider, 12€.

Meget overskuelig rejseguide til Rhein-Neckar området, der som undertitlen oplyser bl.a. byerne Worms, Speyer og Heidelberg, der hver især er et besøg værd. De første ca. 50 side er en introduktion til området, der inderholder kortfattede oplysninger til historie, erhverv, kunst og kultur samt mad og drikke.

De geografiske afsnit indeholder også kapitler om Deutsche Weinstrasse samt Hessische Bergstrasse, det hele afrundes af gode fotos samt særlige temasider med oplysninger om fx Die Nibelungen, Pfälzer Mundart samt Junge Wilde des Weins.

Køb  DuMont Reise-Taschenbuch Rhein-Neckar.

Juni 2009

 

 

 

Mosel-Radweg  - von Mezt an den Rhein. Bikeline, Esterbauer, 2008, 152 sider, 12,20 €.

Radatlas Rheinhessen, Bikeline, Esterbauer, 2009, 120 sider. 11,90 €.
Bikeline er en serie guidebøger til cykelturisterne, der i Tyskland har særlig gode vilkår, ikke mindst langs floderne er der fremragende cykelruter, som her langs Mosel.
Guiderne er i praktisk tværformat med spiralryg og inddelt i ruter af forskellig længde, ved Mosel fra 49,5 til 125,5 km. Opslagene indeholder dels meget overskuelige kort i den cykelvenlige målestok 1:50.000 (1:75.000 for Rheinhessen) suppleret med kørselsvejledniger, tips og oplysninger om seværdigheder (se eksempler nedenfor). Den suppleres af et register og en oversigt med overnatningsmuligheder.
Det er gode, solide cykelguider som givet vil spare en masse bøvl, hvis man har dem med i bagagen. Jeg ville dog ikke undvære en rejseguide som ovennævnte fra Dumont.
Køb Mosel-Radweg og  Bikeline Radatlas Rheinhessen.

Juni 2009

Barbara und Hans Otzen. Wege zum Wein. Mittelrhein. 2005, Bachem-Verlag, 48 sider med 54 illustrationer og et oversigtskort, 5 €.
Kort og kompakt bog med masser af nyttige oplysninger -  lige til at læse på vej ned til Mittelrhein, et af Tysklands oversete vinområder.
Bogen har selvfølgeligt fokus på vin, men er samtidig en udmærket guidebog til dette romantiske område. Tips til de enkelte område og nyttige henvisninger samt et voersigtskort afrunder denn lille, fine bog.
Køb Wege zum Wein - Mittelrhein hos amazon.de.

Hans Peter Pracht. Entlang der Ahr. 2005, Bachem-Verlag, 48 sider med 50 illustrationer og et oversigtskort, 5 €.
Flot illustreret kompakt guide til Ahr. I modsætning til bogen om Mittelrhein er denne ikke specialt fokuseret på vinen, men er en mere generel introduktion til Ahr. Desværre indeholder denne heller ikke de nyttige og i dag i grunden selvfølgelige henvisninger til www. Køb Entlang der Ahr hos amazon.de.

Peter Sequentz (alias Michael Bengel). Die Ahr. 2005 (3. aktualiserede oplag), Bachem-Verlag, 235 s, € 14,95. Denne bog er den perfekte guide til den, der har lyst til at opleve Ahr-flodens omgivelser til fods. Bogen indeholder således nøjagtige beskrivelser af 31 ture med kort og små anekdoter. Flot illustreret og med nyttige "Kurzbeschreibung" af alle vandreture. Det eneste, man kunne have ønsket sig er en henvisning til, om turene i de enkelte tilfælde også egner sig til familer,barnevogne etc.
Køb Die Ahr hos amazon.de.